OceanGate: всичките петима пътници на батискафа са мъртви

OceanGate: всичките петима пътници  на батискафа са мъртви Снимка: Стопкадър видео Euronews

Бреговата охрана на САЩ: Изчезналият батискаф се е взривил близо до останките на Титаник, най-вероятно няма оцелели

В изявление на компанията се казва: 

 В момента вярваме, че нашият главен изпълнителен директор Стоктън Ръш, Шахзада Дауд и неговият син Сулеман Дауд, Хамиш Хардинг и Пол-Анри Наржолет за съжаление са загинали.

Туристическата подводница Титан изчезна в Атлантическия океан: Сигналът ѝ се е загубил около час и 45 минути след спускането ѝ във водата в неделя сутринта

От туристическата компания OceanGate, собственик на изчезналия плавателен съд, казват, че проучват  всички възможности за спасяването на петимата души на борда. Билет за осемдневното пътуване струва $ 250 000, като целта е подводницата „Титан” да се спусне на 3 800 м дълбочина, до останките на легендарния „Титаник”.

Голяма колкото камион, подводницата „Титан” е изработена от въглеродни влакна и тежи  10 432 кг. Маршрутът ѝ до „Титаник” и обратно продължава около 8 часа. Може да се спусне на дълбочина до 4 000 м, а скоростта ѝ достига до 3.5 мили в час. При предишно спускане, от "Титан" са направени едни от най-подробните триизмерни снимки на "Титаник". Подводницата се използва и за проучвания, събиране на данни, заснемане на филми и дълбоководно тестване на хардуер и софтуер. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: